Dinsdag 31 augustus: Rocroi- Vaux-Villaine

Het is zover: de verderzetting van mijn derde Camino is aangevat. Mijn dochter was zo vriendelijk om mij deze morgen al vroeg naar Rocroi te brengen. Toen Lode, Marijn en Edith nog sliepen, zijn we stilletjes het huis uitgeslopen. In Rocroi was er nog nergens een bar of café open, dus zelfs geen koffie voor Els voordat ze terugkeerde.

Jullie aanmoedigingen klinken nog na in mijn hoofd. Ik hoop dat ik jullie kan boeien met mijn dagelijkse verslagen.

Eerste bank in Chilly

Aan de eerste bank staat een wegwijzer naar Compostela met het aantal kilometers: 1830 (in vogelvlucht). Als ik 61 dagen 30 km afleg, zou ik theoretisch op 30 oktober kunnen aankomen maar dat zie ik toch niet zitten. In Aubigny-les-Pothées, na 22km, is geen bed te vinden dus wijk ik nu 4km uit naar Vaux-Villaine naar een gîte waar wel een plaats is. Om 18u wordt ik daar verwacht. Dat zijn alweer extra kilometers op de eerste dag, dat belooft!

Het traject dat ik zou willen doen is de via campaniensis van Rocroi naar Vezelay, dan naar Clermont-Ferrand, verder door het Centraal massief langs Rocamadour naar Cahors en dan de via Podensis naar Saint Jean Pied de Port. Maar daar zijn we nog lang niet.

Luce ontvangt me zeer hartelijk en haar partner bakt voor mij een lachende omelet.