Woensdag 1 september: Vaux-Villaine- Hauteville

Na een heerlijke nacht en een overvloedig ontbijt, kan ik weer op pad. Met een pak goede wensen en nog een uitleg waarom zij antivaxers zijn en milieubewust. Nochtans, Luce was ook verpleegster. De dag was goed begonnen temeer omdat ze me vijf jaar jonger schatte.

Van de volle bio-melk die ik vanmorgen in mijn drinkbus deed, wil ik ook nog iets vertellen. Door het schudden is de room omgevormd tot een klein boterklontje. Leuk neveneffect.

Op het kerkhof in Lalobbe sloop een vos rond, het is vermoedelijk een ziek exemplaar.

Onderweg passeer ik een andere kilometer-aanduiding; 2491 km. Als dat zo doorgaat, elke dag +750 km, kom ik er nooit😳.

Vanmiddag kwam ik in Signy-l’Abbaye en heb ik aangebeld bij mw Boucher, de plaatselijke contactpersoon. Ook zij heeft geprobeerd om een bed te reserveren in Justin-Herbigny. Doch bij aankomst rond 17u15 bleek de refuge gesloten. Wat nu gedaan in een dorp waar zelfs geen winkel is.  Dan maar richting kerk wandelen. Onderweg passeer ik ‘la mairie’ alwaar het telefoonnummer van de burgervader uithangt. Die vraagt me om naar de kerk te komen en de gemeente-werkman en de burgervader regelen een plaats in de gemeente Herberg van Hauteville, drie kilometer verderop. De sleutel was af te halen bij de burgermoeder aldaar, en zo heb ik toch een bed vannacht en een electrische aansluiting om mijn smartphone op te laden, want die viel plat natuurlijk.

De knopendoos bevat suikerklontjes 🤔