Olloy-sur-Viroin- Rocroi

Ik trok grote ogen als ik vanmorgen zag wat er allemaal op tafel gezet werd door Eddy om het ontbijt en de broodmaaltijd voor vanmiddag te bereiden, zelfs een grote pot confituur en een botervlootje werden bovengehaald. Myriam spurtte voorbij in pyjama! Een slaapzak hebben ze niet bij😳, Ben vergeten te vragen hoeveel hun rugzak weegt. Ze hebben ook allebei een tablet bij. Hopelijk hebben ze een goede reisgids en een gps want de weg was bijwijlen moeilijk te vinden en soms niet goed aangegeven. Zij zouden ook in Rocroi moeten zijn.

En als je een GR volgt, weet je dat er praktisch geen banken zijn, en de cafés ontbraken ook, net zoals restaurants, toiletten, enzovoort. Wat je hier wel tegenkomt zijn knaloranje slakken, ik verdenk ze ervan licht te geven ’s nachts.

In de herberg is nog veel plaats, nog 5 bedden vrij. Ik ben vermoedelijk de eerste pelgrim sinds maart 2020, ook iemand van Kessel-Lo, zie ik in het gastenboek. De herberg is gelegen in het centrum van de stervormige vestiging. Prachtig stadje!

Omdat in mijn informatie staat dat het office de tourisme sluit om 17u, heb ik er goed de pas in gehouden, en ik was om 16u stipt ter plaatse alwaar ik zag dat het open is tot 18u🤨.

Rond 18u hoor ik lawaai. Er is een schouwspel gaande op de Marktplaats met erg rudimentaire wapens, als ik later rond de omwalling wandel, ontdek ik hun kampplaats, met BBQ en de parkeerplaats voor hun stalen rossen. De rossen heten Citroën, Renault, Dacia e.d.

Morgen keer ik terug naar huis, een beetje tegen mijn zin moet ik zeggen.