Vrijdag 2juli, Mazée- Olloy- sur-Viroin

Droogsessie vóór de everzwijnen

Doordat ik gisteravond zo laat was, is het dagelijkse wasje niet droog. Omdat prikkeldraad niet erg geschikt is als waslijn, is het op de bleik te doen, in het zonnetje. De zaadjes plukken we er vanavond wel af😁. Doch de droogsessie is abrupt onderbroken als ik op ong 100m een familie everzwijnen zie arriveren over het veld waar ik de uitstalling had gedaan. Inpakken en wegwezen. En snel. Verderop staat een boer buiten en als ik hem vertel wat ik zag, zei hij dat er veel kleintjes zijn, en dat ik er nog wel zal zien. Of ze aanvallen? Soms, als de kleintjes nog heel klein zijn. Toch een beetje gerustgesteld,

De streek is prachtig, het weer excellent.

De bus naar Couvin die voorbijrijdt als ik wacht op een truite meunière, moedigt onze Duivels aan voor de match vanavond. Zelfs in Frankrijk zag ik gisteren veel rode truitjes.

Als ik aankom in Olloy-sur-Viroin, zitten Eddy en Myriam uit Lummen op mij te wachten. De eerste pelgrims die ik tegenkom. Zij vertrokken eergisteren in Dinant en zij waren wel slim genoeg om de afstand beter te verdelen.

Morgen op naar Rocroi!