Donderdag Anseremme-Mazée

Vanmorgen fris maar droog en de voorspelling toont zelfs een zonnetje achter de wolken na 10u. Op dat zonnetje heb ik wel tot na de middag gewacht, maar ze heeft wel volgehouden

Surveillance video staat op een bordje langs de Maas, ik voel me veilig. Tot ik besef dat niet mijn veiligheid beoogd wordt, maar wel de bootjes die aan de kade liggen.

Aha, eindelijk paden waar ik mijn doppen van de wandelstokken kan halen; tot hiertoe waren alle paden verhard vermits het Ravels waren, fietspaden dus.

Als het Chateau de Freyr aan de overzijde voorbijschuift, vliegt een ijsvogeltje vlakbij op.

Op een bepaald moment kom ik op een GR terecht, stijl naar boven en zo heb ik het Plateau de Freyr ook gezien, maar de afdaling was niet zonder gevaar. Ik moest altijd terugdenken aan wat de Beninese gastheer van eergisteren vertelde: “Si on veut aller vite, il faut aller lent” oftewel, langzaam maar zeker. Door de regen van de voorbije dagen zijn de wegeltjes glad en een valpartij kan direct het einde zijn van mijn tocht.

Strand voor koeien

maps.be blijkt een goede gps te zijn, onze Peter heeft de ganse tocht op mijn smartphone gezet en zelfs het stuk door Frankrijk verliep zonder problemen, alleen moet ik er nog aan wennen dat de afstand tussen 2 punten in vogelvlucht wordt weergegeven. Zo is vandaag de voorziene 21km opgelopen tot 35,5km. Om 20u40 was ik hier in Mazée. In Mazée is er trouwens niet veel te zien; als na de kerk en de twee chambres d’hôtes de postbus van Bpost wordt opgegeven als derde bezienswaardigheid, weet je al genoeg.

Voor morgen heb ik mij beperkt tot een tocht van 7,4km. De hospita zei net dat het 14km is. dat trekt er al beter op. Rocroi zal niet voor morgen zijn.