Maandag 9 mei 2022: San Esteban de Leces – Villaviciosa 36 km

Weer mooi wandelen, rechts de zee met meer en langere zandstranden, links achter de bergen schuiven de los Picos voorbij.

Aronskelken met zicht op zee

Opvallend zijn de vele jongeren hier, en dan bedoel ik als eerste de vele jonge dieren: kalfjes, lammetjes, veulens van paarden en ezels. Het is lente zeker? Ook bij de pelgrims zijn de jongeren goed vertegenwoordigd evenals de jonggepensionneerden.

En ik heb valsgespeeld vandaag met de afstand, ik beken. Vanmiddag kwam ik in Colunga, 15km na San Esteban de Leces en was ik Edith en Jean Romain al tweemaal gepasseerd. Daar heb ik besloten om de bus te nemen tot Villaviciosa, op 2km van mijn einddoel vandaag, ik had een reservering gemaakt in een herberg met 10 bedden vanmorgen en dat was achteraf gezien een zeer goede beslissing. In de bus zit Gilles, de compagnon van Jean Louis. En in de herberg ontvangt Bettina me enthousiast. De herberg is een pareltje, rustig gelegen, half pension, wasje wordt gedaan en donativo. Ik hoorde van Myriam dat er tussen Ribadocella en Villaviciosa geen enkel bed meer vrij is in de albergues. Die van Priesca is trouwens gesloten omdat de hospitalero vorige week plotseling overleden is, ze was 60.

In Corugna 5 Lichtjes voor €1 !

Wifi en 4G zijn hier niet overal aanwezig, einde van de wereld of zone blanche?