dinsdag 26 april 2022: Markina- Alobe 17 km

Dit gelooft niemand, het is gewoon te mooi om waar te zijn, dit kan enkel op de Camino. Na een excellente nacht in de gemeente herberg in Markina, terug op weg. Na een uurtje komt een pelgrim in tegengestelde richting naar beneden, hij neemt zijn zonnebril af en stelt zich voor: Joannes van Nūrenberg! Een verklaring: in oktober stapten we parallel op de voie de Puy, tussen Cahors en l’Aire en Adour, waar ik hem hem het laatst zag. Hij ging tot Compostela, dan verder naar Finisterre, dan Porto, terug naar Compostela en hij gaat nu terug naar huis via de C del norte. Wat een deugddoende ontmoeting! Hij zag er goed uit! Hij heeft ook nieuws over de anderen; Manfred, en de dominee en zijn vrouw. Mooi!

Het weer is zeer goed: warm, zonnig, er wordt wel onweer verwacht. Hopelijk zijn we dan onderdak . ‘We’ zijn een groep van een dertigtal pelgrims die dagelijks hetzelfde traject afleggen. De sfeer is zeer goed. Ik geniet.

Senegalees die hout bewerkt in Madera, de koffie kost er 1€

Morgen passeren we Gernica, dat op 26 april 1937 werd platgebombardeerd door de Duitsers (Waffen) op vraag van Franco omdat de Basken en de republikeinen daar samenstreden. Een vergelijking met Oekraïne ligt voor de hand. Picasso’s Guernica is wereldberoemd en die hangt in Madrid. Ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat Hilde en Flor Picasso en zijn Paloma gezien hebben. De juiste plaats en moment herinner ik me niet meer🙄. En blijkbaar ook ‘iet de juiste naam, want Hilde laat weten dat het Salvador Dali was😥

Vandaag precies 85j geleden