Woensdag 22 september: Saint- Pierre-le- Moutier – Couzon

De zon priemt al door de mist als ik vertrek. Gewapend met goede raad van Brigitte en de gastvrouw verlaat ik in le Veurdre de weg van Vézelay om via de GR 300 naar Clermont-Ferrand te trekken.

In le Veurdre sla ik nog wat proviand in, geld afhalen kan er niet. Het begin van de GR300 is alvast goed aangegeven, of er op de 9 aangekondigde historische plekken ook iets te bikken is, staat er niet bij.

De tocht verloopt goed en daar is het goede weer medeverantwoordelijk voor. Om 16u kom ik in een klein dorpje, er staat een auto in panne. De mevrouw is van Engelse afkomst, ze is hier niet meer gelukkig: na 13 jaar willen ze haar huis terug. En de auto, die komt nog maar net van de garage, dat heeft al meer dan 300 euro gekost.

In het dorpje is het gemeentehuis gesloten, ik wandel rond de kerk, achter de kerk is een grote boomgaard waar kinderen en een moeder appels plukken. Als ik de moeder aanspreek, wil ze me onmiddellijk meenemen. Het is een eindje terug langs de weg die ik volgde, de auto van de Engelse dame staat er nog. Het wordt een drukke avond tussen 5(!) kinderen tussen 9j en18m.