Ferreiros – Ligonde (26km, 75km van Compostella)

Geert dacht dat ik nooit zou wakker worden, maar om 6u40 ben ik met tegenzin opgestaan, zeer goed geslapen.

Passage aan punt 100km.

De dag begint vochtig en warm, een beetje zeverregen waar je niet echt nat van wordt. Even voor Portomarin gaat Geert achter een snelle Aziatische aan, ik zie hem nog enkele malen in ander (vrouwelijk) gezelschap tot hij helemaal uit mijn vizier verdwijnt als ik halthoud in Ligonde, na ongeveer 26km.

Dit is wel een van de heiligste albergues die ik tot hiertoe aandeed. Nog voor ik een bed gevraagd heb, krijg ik een cd met de film Jezus. Dezelfde cd ligt op mijn bed klaar.

Er logeert ook een Amerikaanse, helemaal stijf en met blaren op de voeten. Het is haar tweede dag. Er duiken nu veel vooral Amerikaanse ‘pelgrims’ op, op sportpantoffels, met dagrugzakje, en wat verderop staat dan de bus voor de noodgevallen.
Mijn bekering is in volle ontwikkeling: om 17u is er een reflectiemoment, om 18u kijken we naar ‘Maria Magdalena’, een film waarin het bijbelverhaal wordt verhaald. Dan volgt een gezamenlijke maaltijd, met gebed vooraf en gezang achteraf. Ik ben in de pelgrimsherberg van de evangelische kerk Agape terechtgekomen. Morgenvroeg een donativo en weer verder.