Ponferrada – Villafrancia del Bierzo (24,1km)

Een tweede regendag op rij, alhoewel dat goed meevalt; tot een uur of 9 en dan terug na 14u, dus de meeste stapuren zijn droog of ongeveer.

De laatste kilometers lopen we tussen de wijngaarden, we zijn na de Rioja in een volgende wijnstreek terechtgekomen. Wat in het oog springt, is de schade aan de scheuten door de vorst, en wat ook opvalt, is dat sommige wijngaarden volledig zijn aangetast en dat anderen geen schade hebben. Zal van het soort druif afhangen, denk ik dan. Ik ben natuurlijk geen kenner, maar volgens mij wordt het een slecht wijnjaar, hoewel de wijnstokken wel nieuwe scheuten krijgen.

Vannamiddag heb ik tegen Paola gezegd dat ik liever alleen verder ga. Het is al de vierde dag dat zij in mijn buurt is, en dat ik ongeveer moet zeggen wanneer ze moet eten en waar ze mag slapen, en dan is het bijna mijn schuld als ze ’s nachts kou heeft of als ze haar paraplu(!) verliest.  Buen Camino verder, Paola.

Nogmaals bewijst de spreuk die Fons aanhaalde: ‘visite en vis blijven drie dagen fris’, zijn waarheid.

Ondertussen is de afstand die ik nog moet afleggen tot Compostela beneden de 200km gezakt. Nog één regendag en dan wordt het weer warm volgens het weerbericht, ik doe morgen en overmorgen twee korte wandelingen​, ander ben ik veel te vroeg daar.

2 Antwoorden op “Ponferrada – Villafrancia del Bierzo (24,1km)”

  1. Dag Griet,

    Doe het maar rustig aan.
    Als is het profiel van de volgende etappes bekijk dan krijg je nog één stevige klim en dan daarna, zoals ene Hugo schrijft: zal het dan uitbollen zijn.
    Groeten en goede moed.

    Jef

  2. Dag Griet,

    Nen dikke proficiat voor je prestatie vooreerst en voor je ‘dagelijks’ verslag… Ik ben zelf 14 dagen op vakantie geweest en heb nu je hele blog in 1 ruk gelezen. Heel boeiend en rijk… Ik wens je nog heel veel moed om je pelgrimstocht tot een mooi einde te brengen en geniet vooral van alles en iedereen om je heen! Tot binnenkort… Lut

Reacties zijn gesloten.