Sevilla

Het is niet mijn bedoeling om een volledige toeristische gids te schrijven van Sevilla. De stad ziet er inderdaad prachtig uit en ik zie vele Moorse elementen die we vorig jaar ontdekten in Marokko, waar we verbleven in Rabat ter gelegenheid van het huwelijk van een neef. Volgende plaatsen heb ik bezocht: ten eerste de universiteit die in een tabaksfabriek ondergebracht is en vervolgens het Hospital de Venerables, de kathedraal, toren incluis en het Real de Alcázar, d.i. het koninklijk paleis alwaar ik even heb rondgedoold. In de tuin van het koninklijk paleis zitten veel halsbandparkieten, die groene schreeuwlelijkerds die ook bij ons een plaag zijn.

Al veel verschillende talen gehoord, veel Nederlands, maar ook Duits,  Engels, Frans en natuurlijk Spaans. Mijn snel- cursus Spaans schijnt gelukt: ik versta al redelijk veel. En dat is praktisch want mededelingen worden gewoonlijk enkel in Spaans en gebroken Engels gegeven, ik heb al getolkt voor een Fransman vanmorgen.

Flamenco dansen is hier populair, in de straat van het hostel waar ik logeer zijn er minstens twee ‘scholen’, en daar horen waaiers bij