Terug weg!

Op 4 maart 2024 is het weer zover; Sint Jacob roept wederom. Eens dat je besmet bent, raak je er niet meer vanaf. En nu is de moment gekomen dat ik weer aan de lokroep gehoor kan geven want mijn beroepscarrière zit erop. Allez, officieel op 1 juni, maar ik mag ‘uitbollen’ vanaf 1 maart. Mijn echtgenoot weet al geruime tijd dat er geen kruid tegen gewassen is, hij is trouwens uitgenodigd om mee te stappen, wat hij pertinent niet ziet zitten.

Mijn beste stapschoenen heb ik nog in allerijl binnengebracht bij schoenmaker Eddy, want de zolen houden het geen 1000 km meer, die zijn aan  vernieuwing toe.

De weg die ik nu ga volgen is de via de la Plata, de Zilverroute, in Sevilla vertrekken en dan door centraal Spanje noordwaards, langs Merida, Caceres, Salamanca, Zamora en Ourence.

Het stempelboekje ligt klaar, het Europees ziekteverzekeringsbewijs is opgeladen in mijn Drive, de heenvlucht is geboekt en de eerste overnachting ligt vast. De rest volgt wel…

Het Vlaams Compostelagenootscap biedt veel ondersteuning voor nieuwe bedevaarders en geven antwoorden op alle vragen omtrent de Camino, zoals de pelgrimstocht genoemd wordt. Vragen over pakkinglist, Spaanse woordenlijst, overnachtingsmogelijkheden, weersvoorspelling, doorsturen van rugzak, eender wat, zij zoeken een antwoord voor je.

3 Antwoorden op “Terug weg!”

  1. Goeie reis Griet. Jammer dat ik vorige zondag niet deftig ‘afscheid’ kon nemen. Mijn stemklepje was geblokkeerd, kon even niet praten en momenteel zit ik met een zware bronchitis en het begin van een longontsteking. Dus tussen alle pillen door heb ik alle tijd om voor jou te duimen. Ik zal de tocht met belangstelling en sympathie volgen.
    Van harte succes!

  2. Nous avons pris votre blog en cours. Nous apprécions votre nouvelle présentation. Vous êtes maintenant sur le “Camino” . En premier, vous avez pris connaissance de la grande ville de Sevilla où les gens sont sur les terrasses à des heures tardives. Vous n’avez pas eu de chance avec la pluie mais la dame Canadienne vous a bien accueillie et a fait son possible pour vous aider. Nous avons hâte de vous lire demain. Nous sommes sûrs que vous n’avez pas de problèmes pour dormir. Amitiés. Pierre et Jacqueline.

  3. Hallo Griet,
    Je bent ondertussen al helemaal in de “Camino-modus” vermoed ik.
    Vergeten ben ik je niet maar mijn directe geheugen werkt niet goed en mijn uitstel-modus zeer goed.! Zon en regen zijn daar ook van de partij. Ik volg je op de kaart. Stap maar veilig voort en denk ook aan de achterblijvers. Veel moed, succes en mooi weer!
    Tot gauw, Hilde

Reacties zijn gesloten.