Woensdag 18 mei 2022: Grandes de Salime- Fonsegrada 28,2 km

Dat het hier de streek van de veeteelt is, heb ik nog niet verteld. Hier wonen meer koeien als mensen en het enige zwaar verkeer dat hier rijdt zijn tankwagens om de melk op te halen. Gisteren ben ik aan den melkverwerkend bedrijf voorbijgelopen.

Boskoe?

De bekende palen van Galicië zijn in het straatbeeld verschenen, dat wil dus zeggen dat ik Asturias verlaten heb en de laatste kilometers in het zicht komen. Om de 500m staat er een paal met resterend kilometeraantal. Het begon op 166, 097 of zoiets. Dus goed op schema.

Het is een meevaller dat in Fonsegrada een nieuwe gemeente herberg werd geopend in 2019, vlak voor jeweetwelwat. Iedereen die de steile beklimming te boven kwam, was blij. Niemand van ons wist dat van die herberg. Ons= 6 overgebleven pelgrims van de C del Norte. Vandaag verlaat Myriam ons, zij stoot morgen door met de bus naar Compostela. De Belgische chocolade die ik in de winkel vond, viel in de smaak. Blijkbaar vinden ze die hier niet lekker; hij stond aan de helft van de prijs ☺️.