zondag 15 mei 2022: Tineo- Pola de Allande 28,2 km

Gisteren avond waren we toch met 10, 4 Fransen, 2 Italianen, 1 Zuid-Koreaan, 2 Hollanders en ik. Even was er grote hilariteit als Ilaria vraagt wie die zwarte koe gezien heeft. Onmiddellijk zijn er een zestal gsm’s waarop het beest te zien is.

Als ik voorbijkwam trok ze net haar kop binnen

Er waren nog intiemere foto’s als ze het voorhoofd van Mirko aflikt, hij had niet verwacht dat dat beest zo’n lange tong had.

Vandaag een tocht van ofwel 16 km tot Borres, ofwel tot Pola de Allande. In Borres kan je kiezen tussen 2 routes: een hospitaal route waarop geen albergues zijn, dus te lang om nog te doen, en een zuidelijkere langs Pola de Allande.

Als Kim en ik een stopje inlassen op 4,2 km in de Bar/ winkel van José Manuel Bota, weet die te vertellen dat er morgen veel volk verwacht wordt hier. Vandaag precies nog niet, we zijn met z’n tweetjes in de gemeente herberg maar dat kan nog veranderen. En als we hier fijn binnen zijn, regent het.

Hoogste punt vandaag

Volgens de gidsen is de streek na Borres zeer mooi, ik vond het ervoor ook al mooi.

Eén antwoord op “zondag 15 mei 2022: Tineo- Pola de Allande 28,2 km”

  1. Dag Griet , met veel belangstelling volg ik je nieuwe pelgrimsavonturen. De Primitivo is de camino die mij het meest aanspreekt om ooit nog eens te doen.

    Intussen is het weer al 5 jaar geleden dat we op zondag 14 mei terug in Linares elkaar terug zagen en ons potje moesten koken.

    Zo te lezen veel afwisseling in afstanden en ook veel volk op pad, dus is het spannend om een bed te vinden.

    Het ga je goed. Ultreia

Reacties zijn gesloten.