Vrijdag 13 mei 2022: San Juan de Villapañada – Sallas 20,2km

De hond van Auréléen, een landloper met Franse roots, was vanmorgen meegelopen met een Frans koppel. Zij vertelden dat ze het beest hadden toevertrouwd in de volgende herberg aan een pelgrim die terugkeerde. Hopelijk vonden ze elkaar weer.

Een kerk kan ook simpel zijn

En we gaan de hoogte in, tot 370m, morgen gaan we boven de 700. Allen was het geluid van een autostrade in aanleg wel wat storend, misschien is het beter om deze trip op een zondag te doen.

In Salas logeer ik in een albergue die gerund wordt door Nicolaas, een Nederlander. Hij heeft een poos in Antwerpen gewoond en hij is verwonderd dat zijn herberg wordt aanbevolen op de Maps.me. Voor de keuze van de trips laat ik me leiden op de site caminocomfort.com. Gewoonlijk zijn die goed uitgebalanceerd qua terrein en afstand en voorzieningen.

Daarnet nog een bericht ontvangen dat op de C.Frances er ongeveer 1500 pelgrims per dag langskomen 😳. Ook hier is het druk. Nicolaas verwacht pas in juli en augustus problemen, hij heeft de meeste bedden hier in het dorp.

Nog even een update over vanavond: Jean Romain is wederom in de wolken over mijn hulp met zijn gsm(zijn foto’s waren gereduceerd tot vierkantjes), het gezamenlijk avondmaal (eco en bio en veggie) was heerlijk met zeer leuke nieuwe contacten. En de hond en Auréléen zijn weer verenigd. Hij kreeg echter niet de toelating om hier te overnachten , maar de volgende morgen zie ik zijn hond aan de deur van de volgende herberg, vastgebonden.

Eco, bio, vegan en lekker