Dinsdag 12 oktober: Rocamadour- Cahors

Een wat grotere sprong gemaakt; van Rocamadour gestapt tot Labastide- Murat, 26,5km, voorbeeldig, en dan was het 16u en ben ik op de toeristische dienst gaan vragen wat de mogelijkheden waren om naar Cahors, 43km verder te raken zonder voertuig. Het enige wat de mevrouw me kon aanbieden was een stempel en een visitekaartje van een taxibedrijf. Dan heb ik het op een akkoordje gegooid: ik schreef me in om in de gemeentelijke herberg te overnachten, maar ik wilde eerst proberen om te liften, en op haar aanwijzing heb ik me opgesteld op de baan richting Cahors, lukte dat niet, zou ik naar de herberg teruggaan. Eigenlijk heb ik daar niet lang gestaan, de eerste lift was tot ongeveer halverwege en dan had ik bijna onmiddellijk een tweede lift tot Cahors, om 17u29 was ik er. Allebei jonge mannen, de tweede was een speleoloog van Nederlandse afkomst.

Bij het verlaten van de vallei even achterom gekeken: de drie luchtballonnen volgden dezelfde richting. Bovenop de linkerklif heb ik vannacht geslapen

Op het stuk dat ik gestapt heb, zijn er twee mede-pelgrims opgedaagd, zij gingen tot Labastide-Murat. En hier in de pelgrimsherberg zijn we al met een aantal, dat doet wel deugd, een echte pelgrimsherberg, met stapelbedden en een keuken onder een afdak enzo.

Dus de Via Arverna is nu volledig afgesloten en nu probeer ik in een sneltempo de via Podiensis af te tracken, inlopen hoeft niet. De gids geeft 15 dagen van Cahors tot Saint-Jean-Pied-de-Port.

Eén antwoord op “Dinsdag 12 oktober: Rocamadour- Cahors”

  1. Met wat vertraging wensen wij ook aan Greet en Raymond een proficiat voor 40 jaar huwelijk. Onze atlas michelin is ook dichtbij de hand.Zo kunnen wij beter uw weg volgen.
    Nous connaissons mieux l’ouest de la France.Ma femme est du département 44.
    Courage et bonne route

Reacties zijn gesloten.