Maandag 20 september: Prémery – Nevers

Ik geef Dora nog een muntje bij mijn vertrek, zij twijfelt nog, de regen natuurlijk. Gisteren werd de weersvoorspelling nog aangepast: VEEL regen op zondag, zes druppels onder de wolk. Vandaag maar drie met een hoogtepunt tussen 10 en 11u.

‘Ne pas tirer’ zeg ik tegen de twee jagers, jachtgeweer op de motorkap, maar ze lachen even, ‘non, non, madame’.

Om half elf zoek ik een droge plek om wat te eten en een beetje op te drogen. Er staat een huisje langs de spoorlijn, als ik kijk of er een schuilplaats is, komt een man naar me toe en hij verschaft me onmiddellijk toegang tot de woning(van zijn dochter). Als ik hem uitvoerig bedank, zegt hij dat het maar normaal is. Zo normaal vind ik dat toch niet, ik ben onmiddellijk opgewarmd.

De poes lust de rauwe ham ook.

Rond de middag ben in Guérigny, 18 km verder, de regen vermindert en dus op naar Nevers. Ik logeer in het Centre Bernadette, vlakbij de kist waar Bernadette Soubirous ligt, het meisje waaraan Maria verscheen in Lourdes.

De Fransen hebben wel humor:

Gelukkig geen hond gezien

Wat ik me nog herinner van de eerste keer dat ik Bernadette zag, (dat moet in ’74 geweest zijn, ja, ik ben al oud 😬), is een zwart gezicht en dito handen. Zoals jullie allen weten werd het lichaam van Bernadette nl ongeschonden opgegraven en in 1925 in een glazen kist gelegd. Omdat ik hier logeer, heb ik toegang tot de kerk waar zij opgebaard ligt en ik moet zeggen dat ze erg mooi is nu, er zou enkel een laagje was aangebracht zijn, maar ze is in ieder geval niet zwart meer.

Eén antwoord op “Maandag 20 september: Prémery – Nevers”

  1. Veel moed !
    Bernadette Soubirous zal u helpen in die pelgrimstocht.

Reacties zijn gesloten.