Vrijdag 10 september: Bagneux- Savières

Als je met schelp en credential op weg gaat naar Compostella of Rome of een ander heilig oord, kan je gebruikmaken van overnachtingsmogelijkheden bij particulieren, gemeentelijke herberg, kloosters, hotels of B&B’s aan een redelijke prijs. Eigenlijk vind ik een overnachting bij particulieren best wel interessant, dan weet je niet bij wie je terecht komt. Zo ben ik al bij een keramiste geweest, een beetje hyperactieve dame, en vannacht was het een gestampte boer die vanmorgen bomen gaat kappen. Wie weet waar kom ik nog terecht.

Bij André heb ik gepolst hoe dat nu zit met die bespoten bieten. Hij wist ervan en blijkbaar zullen die bieten toch verwerkt worden om methaangas uit te halen. Twee kilometer verder passeer ik zo’n centrale. De bedoeling is om gas te halen uit mest, afval van oogsten enzo. Groene energie?

Nu stap ik twee dagen langs het Canal Haute Seine, 36 km. Totnogtoe helemaal alleen, of toch niet; een fietser heeft me in het opgaan en het terugkomen (van de bakker?) gezien. Verder nog een blauwe reiger, ik geef hem geen ongelijk want het kanaal zit vol visjes van diverse grootte. En nog veel ratten met een pluimstaart, zo noemt Erik een eekhoorn. Een zwaan en een koppel fietstoeristen deze namiddag. En een ragondin, volgens mij een bever, maar Google Translate wil het niet goed vertalen. Buiten twee lege flessen en een bidon heb ik nog niets zien dobberen of varen op dit kanaal.

Gisteravond heb ik uit grote frustratie mijn voornaam gesuprimeerd, ik laat me nu Marie noemen, mijn tweede voornaam. Griet is te moeilijk voor de Fransen.

Vanmorgen las ik het nieuwsbericht dat in België code geel van kracht is, hier houden we het op enkele buitjes. Dus poncho aan, poncho uit en opnieuw en opnieuw… Tot om 19u de sluizen pas echt opengaan.

Eén antwoord op “Vrijdag 10 september: Bagneux- Savières”

  1. Dag Griet,

    Ik volg je van ver op een blijkbaar toch boeiende tocht !
    Hou er de moed in en geniet ervan !

    Jef

Reacties zijn gesloten.