Vrijdag 3 september: Chateau-Porcien – Bazancourt

Vanmorgen heb ik afscheid genomen van de eerste twee pelgrims die ik tegenkwam. Marc uit Neerpelt haalt me na een kilometer of vier in met de fiets, hij rijdt de voetgangers route volgens de aangepaste plannen van een ondertussen overleden vriend. Christian stapt tot Saint-Loup-en-Champagne, ergens halverwege mijn traject vandaag. Hij is 72 en te dik(zegt hij zelf).

Zoek de haas voordat hij het hazenpad kiest

Het weer is schitterend, en zelfs al wat te warm als ik rond halfvier Bazancourt bereik. En dan denk je dat je alles meegemaakt hebt en kom je backstage in de gemeentelijke feestzaal terecht waar je gratis kan overnachten. Het enige bed met een compleet aantal latten heb ik al opgesteld. Er zijn wel twee toiletten en twee douches en een microgolfoven en waterkoker. De tweede deur geeft uit op het podium.

En morgen trek ik verder naar Reims, 15km. Daar hoop ik toch enkele kerken te vinden die open zijn om kaarsen te ontsteken. Alle kerken die ik tot nu passeerde waren op slot.

Eén antwoord op “Vrijdag 3 september: Chateau-Porcien – Bazancourt”

  1. Hallo Griet, eindelijk een reactie zal je denken..
    Mijn geheugen is een zeef, het wordt met de dag erger. Ik heb Raymond al 2 avonden (moeten) lastig vallen! Het is geen controle. Ik heb toch mijn bedenkingen bij je laatste bed. Behalve een zieke vos, een vlug konijn en een vieze slak heb je nog geen gevaarlijke (!)
    moeten trotseren. Het weer was hier vandaag ook eens warm.
    Je bent goed bezig met Reims in zicht..
    Tot zo , knuffels, Hilde

Reacties zijn gesloten.