Santarem – Golegã (32km)

Vanmorgen was ik extra vroeg uit de veren, om half zes heb ik de eerste treinreizigers en de stationchef lastig gevallen om de weg te vinden. De stationchef heeft me nog proberen tegen te houden met het argument dat het 10 km zonder ‘provisamente’ was, hij zag het duidelijk niet zitten, het was dan ook nog stikkedonker. Tot 7 u stapte ik langs een baan zonder verlichting, met de volle maan achter mij zodat mijn schaduw voor mij uit gleed, tot een rode gloed aan de rechter einder aankondigde dat het weer warm ging worden. Het aankomende verkeer lichtte ik in over mijn aanwezigheid, juist ja met het smartphone lichtje. Om 8u was ik in het eerstvolgende dorp, en de café Leite smaakte lekker!

De middagstop om 11u45 was na 23km, nog 9 te doen en volgens twee Nederlanders al 34°. Die mannen zijn de C Portugais in tegengestelde richting bezig en ze willen doorgaan tot Gibraltar. Op dat terras kwam een mevrouw vragen waar we vandaan kwamen, hoe oud we waren en of we José Saramago kenden. De Nederlanders ontkenden, dus heeft ze mij geïnterviewd. Ik vertelde dat ik het ‘Evangelie volgens Jesus Christus’ gelezen heb, en wat ik ervan vond. Ze scheen toch tevreden, en anders is dat niet mijn probleem. In Azinhaga is er een huis van Saramago, vandaar. Die madame gaf toe dat ze er zelf nog niet geweest was en dat ze niet wist of dat zijn geboortehuis was

Om 13u30 stoppen de krekels met sjirpen, zo warm is het. De slakjes op de struik trekken zich terug in hun schelp. Ben ik blij dat ik mijn einddoel voor vandaag rond 14 u bereik en eerst een fris pintje kan gaan drinken voor ik onder de douche het stof kan afspoelen.

Eén antwoord op “Santarem – Golegã (32km)”

  1. We lezen als afsluiter van de dag vanuit het koele Damme na een prachtige nazomerdag je avonturen/pelgrimstocht.
    Morgen ga ik op pelgrimstocht naar Meer
    Lieve

Reacties zijn gesloten.