Porto de Murgo – Santarem (15 km)

Rond half elf gaat de weg een kwartslag naar links zodat ik de schaduw van de kilometerlange dijk van de Taag (Tejo) de rug toekeer en ik tussen de wijngaarden het plateau waarop Santarem ligt langzaam korterbij zie komen.

De mevrouw van Quinta de Burro, waar ik een heerlijk ontbijt verorberde, gaf nog 2 broodjes mee, en de raad om zeker genoeg water mee te nemen. 2 liter water lichter sta ik rond 12u30 op de Portas do Sol na de bestijging van het hoogteverschil.

Leuk stadje met mooie winkels, gelukkig gesloten, want zondag vandaag.

Deze namiddag rust en morgen ga ik met de bus naar Fatima (60km enkel, geen tijd om dat te voet te doen) en dan is het plan om dinsdag van Santarem naar Compostella door te gaan. Een eerste lichting kaarsen zullen morgen ontstoken worden, bestellingen mogen doorgegeven worden😏.

In de eerste echte pelgrimsherberg van deze Camino, kom ik weer bekenden tegen; Joy heeft haar reisgids-redding toch overleefd, van anderen ken ik de naam niet. Aan de Portas do Sol maak ik kennis met West-Vlamingen uit de streek van Roeselare- Kortrijk, die hun zus komen bezoeken die een B&B heeft hier in de buurt, interesse?, ik kreeg een kaartje, ziet er goed uit.

Gelukkig is het hostel niet ver van een winkelcentrum dat tot vanavond 22u geopend is, met restaurants, kwestie van genoeg energie op te doen.