O’Pedrouzo – Santiago de Compostela

Vandaag is het DE dag.
Het is schitterend weer; vanmorgen nog fris en nevelig als we tussen de eucalyptusbomen lopen, en daarna zon en warm.
Als ik rond 9u40 een camping op +/-8km van Santiago voorbijloop, lossen ze daar twee bussen met dagtoeristpelgrims. Hun rugzakjes zijn kleiner dan die van de Amerikanen en deze hebben geen poncho, maar wel een fluovestje, kwestie van goed zichtbaar te zijn voor de ‘echte’ pelgrims.

Geert is me vanmorgen al voorbijgevlogen, zijn vrouw is gisteren al naar Santiago gekomen. Emmerik, een Fransman, volgt de vlucht van Geert. Om 11u20 sta ik op het plein voor de ingepakte​ kathedraal. Geert en Mieke begroeten me daar. Na het afhalen van de Compostela, zoek ik een onderkomen in het Seminar, waar ik Emmerik opnieuw tref. Als ik terug in de stad kom, zie ik nog bekenden: de vier Zuid Koreanen met gebarentaal (hi five), Manuela, Ignitia, die verdertrok met Paola, Arie, Mona Lisa, Lisa en haar muzikale vriend, die in de heilige herberg samen een lied zongen.

Nu ga ik douchen en daarna eten en misschien een feestje bouwen? Na vier weken stappen wil je wel eens de beentjes strekken ?.

3 Antwoorden op “O’Pedrouzo – Santiago de Compostela”

  1. Dag Griet,

    Proficiat ! Een geweldige prestatie.
    Geniet nu van enkele dagen rust en van wat er ter plaatse te beleven valt.
    En, tot spoedig weerzien!

    Jef

  2. Dag Griet,

    Nadat ik deze morgen Raymond gehoord heb moet ik mijn reactie van deze morgen blijkbaar bijstellen.
    Raymond vertelde dat jij nog verder stapt naar Finisterra !
    Blijkbaar nog voldoende energie! Dapper !

    Jef

    1. Griet,
      Ik hoop dat het zo lukt, want mijn PC knobbel is al aan het afbrokkelen. Ik had m’n zoon aangesproken om te helpen, maar druk, drukker, drukst. Wat een fantastisch avontuur jij nu meemaakt Het vergt wel heel veel moed en uithoudingsvermogen. Ik kan hier voor alleen maar bewondering opbrengen. Als het niet teveel gevraagd is mag je ook ’s ’n kaarsje aansteken voor m’n dochter, ze heeft het hard nodig. Ik heb thuis bij de Lieve-Vrouw ook al ’s ’n kaarsje voor haar, maar ook voor jou aangestoken; zodat je genoeg kracht zou vinden om je tocht tot een goed einde te brengen. Veel geluk en sympathieke medereizigers gewenst.

Reacties zijn gesloten.