Naar Estella

Als ik vanmorgen naar boven ga om mijn rugzak te halen, hoor ik druppels op het dak tikken. De eerste regen is aarzelend en wisselvallig. Na amper 1km is het over. Wat verder beslis ik om alle regenbescherming op te bergen, en wat muziek te beluisteren. De Kapetskymars is al bijna ten einde eer ik de oortjes in mijn oren gewrongen heb, Figaro volgt en bij ‘Alle Menschen werden Bruder’ van Beethoven kom ik tot het besef dat dit het gevoel van onderlinge verbondenheid onder de pelgrims afspiegelt. Jong, oud, ras of afkomst, iedereen groet en iedereen ondersteunt en helpt elkaar en noemt elkander met de voornaam. Omdat Griet blijkbaar onuitspreekbaar is in ’t Engels of Frans, ben ik Margaret gedoopt. Vanmorgen loopt ineens een onbekende Koreaanse naast me en vraagt me of ik ‘mother’ ben, ik bevestig dus en besef dat ze mijn nickname bedoelt. Bryan bracht me gisteren een biertje, voor zijn ‘belgian mamy’, zei hij.

    Na Beethoven is de lucht helemaal opgeklaard en breekt de zon door. Ik vraag me af of dit toeval is. De volgende regen komt pas als ik al in de auberge in Estelle ben ingecheckt.

    Eén antwoord op “Naar Estella”

    1. Hallo Griet,

      Je bent nu een 11 tal dagen onderweg, zo te lezen vlot het goed, en het weer valt mee, hopelijk blijft het zo tot Compostella. de groetjes vanuit Beersel,
      Hier is het vandaag wat beter weer, maar veel wind.
      Tot binnenkort
      Lutgard

    Reacties zijn gesloten.