Zondag naar Pamplona

Vandaag kan ik eindelijk eens alleen stappen, wat een bevrijding. Deze morgen was het redelijk fris, dus volledige outfit: onderhemdje en -broekje, collant/legging, bloesje en trekkingbroek, dunne fleece met lange mouwen, sportjasje en last but not least de buff, handschoenen en mijn zonnehoed met schelpknoop als blikvanger. Pas om 10u45, als ik geen wolkjes meer kan blazen, begint de ontkleding, de collant en fleece vallen pas na 12u als ik aan de zonnekant van de vallei kom. En vanaf dan is het bakken.

Na 22,9km bereik ik Pamplona. Een prachtige stad, ik ben overdonderd! De Camino komt binnen over de puenta de la Magdalena en dan moet je langs de Mirallas(vestingsmuren) om zo de oude stad te betreden. Erg indrukwekkend.

Vanavond ga ik eten met een Ier, hij vindt de logiessuggesties die ik vind in het boek van Ton van Tilburg geweldig, dat bespreken we tijdens het diner. Hij heeft een boek bij met meer uitleg, zo vullen we elkaar wat aan. De Amerikaan heb ik niet meer gezien, oef, en de Deen van gisteren zal ook wel in Pamplona geraakt zijn zeker?

In Puente la Reina komt de Camino Aragonés bij de C. Francés, dus nog drukker? Het weer zou nog tot dinsdag goed zijn, en dan zien we wel verder.